Uncategorized

Udveksling af værktøjer og sparing om udbredelse

MATChE præsenterede ved Miljøstyrelsen’s workshop om værktøjer til Cirkulær Økonomi afholdt d. 4 oktober 2017 det netop lancerede udvidede site www.matche.dk/omstilling der skal bidrage til,  at danske produktionsvirksomheder oplever en overskuelig og effektiv omstilling fra lineær til cirkulær økonomi.

Sitet vil give adgang til vores nye værktøj for parathed forventet gjort tilgængeligt i løbet af efteråret. På sitet kan man oprette en personlig profil og udføre en parathedsanalyse på vegne af sin virksomhed. Konsoliderede parathedsanalyser for samtlige oprettede profiler tilknyttet samme virksomhed, vil generere styrker og mangler, benchmarking resultater samt anbefalinger for den videre omstillingsproces.  Alle resultater vil være fortrolige og virksomhederne anonyme.

Det egentlige formål med workshoppen var en præsentation af Miljøstyrelsens nye portal cirkvirk.dk. samt at sikre et bredere integration med tilsvarende værktøjer om Cirkulær Økonomi, her bl.a. ERIK (European Resource Efficiency Knowledge Centre) drevet af Copenhagen Resource Institute, som også blev præsenteret ved dagens workshop. MATChE ser frem til et godt samarbejde med begge projekter for at undgå forvirringer og overlap mellem tilbud målrettet danske virksomheder.

Ved workshoppen deltog op imod 60 aktører – universitetsfolk, rådgivere, offentlige institutioner, virksomheder mm. – som alle bidrog med feedback og gode ideer til en succesfuld forankring blandt danske virksomheder.